Vlada za novi zakon o radu, sindikati protiv

Ministar rada Aleksandar Vulin potvrdio je večeras da će Vlada Srbije sutra usvojiti Predlog zakona o radu i Predlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, dok je predsednik Saveza Samostalnog sinidikata Ljubisav Orbović naglasio da je taj novi zakon o radu neprihvatljiv i da će sindikati organizovati proteste i prikupljati potpise da se taj zakon ne prihvati.

Ljubisav Orbović

Naglašavajući da “nema više ništa da se čeka” i da reforme u Srbiji moraju da se sprovode, Vulin je rekao da je iznenađen odlukom sindikata da prekinu pregovore o zakonu o radu.

Učestvujući u programu RTS-a, Vulin je podsetio da je premijer Aleksandar Vučić insistirao na usvajanju proširenog dejstva kolektivnog ugovora, u okviru zakona o radu kao ustupak sindikatima, što su oni odbili iako je taj premijerov predlog zasnovan na evropskom modelu. Pročitajte više na sajtu blic.rs..

Izvor: Blic

Možda vam se svidi i ...

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>