Privatnost

Zaštita privatnosti naših korisnika nam je veoma važna. Iz tog razloga želimo da vam pomognemo da razumete kako prikupljamo podatke, kako ih koristimo i kakve opcije pružamo u pogledu vaših informacija.

Informacije prikupljamo na dva načina. Prvi, kada nam ih naši korisnici dostave i/ili nam daju dozvolu da ih upotrebimo. Kada napravite nalog i kada se koristite našim sajtom dajete nam određene informacije o sebi. Ovo podrazumeva vaše ime, fotografiju, sve ono što postavite, vaše komentare, e-mail adresu ili bilo koju drugu informaciju koju želite da objavite. Takođe nam mozete dozvoliti da pristupimo vašim informacijama koje se nalaze na drugim sajtovima, a to se pre svega odnosi na društvene mreže poput Facebook-a i Twitter-a. Informacije koje ovim putem dobijamo zavise isključivo od nivoa zaštite vašeg naloga na njima, pa vas molimo da ih proverite, i ukoliko ima potrebe – promenite.

Drugi, informacije tehničke prirode koje dobijemo kada koristite sadržaje sa našeg sajta. U današnje vreme, kada god posetite neki sajt određene informacije automatski budu zabeležene. To je,recimo, adresa internet stranice koju ste posetili pre dolaska na naš sajt, tip browser-a, datum i vreme pristupa, na koji način koristite naš sajt…

Posebna pažnja se obraća kada su u pitanju tzv. “cookies” ili “kolačići”. “Kolačić” je informacija koja je postavljena na vaš računar od strane web stranice koju ste posetili. Ona omogućava vašem pretraživaču da komfornije radi dok ste na našem sajtu. Takođe, oni nam pomažu da poboljšamo interne statistike, a mogu sadržati vaše postavke, one vezane za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, natrag se vraćaju kolačići koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

Sve informacije naših korisnika koje nam budu dostupne čuvaćemo i nećemo ih ni na koji način zloupotrebljavati. Ipak, ne mozemo sa sigurnošću garantovati da ih neko drugi neće zloupotrebiti. Iz tog razloga molimo naše korisnike da obrate pažnju koji od njihovih, pre svega, ličnih podataka su dostupni i da ih ukoliko žele veći stepen sigurnosti, ne objavljuju. Ukoliko se dogodi da neke informacije budu zloupotrebljene, obratite nam se, ali imajte na umu da za njihovu zloupotrebu nismo odgovorni. Ne snosimo nikakvu pravnu, moralnu, materijalnu, nematerijalnu ili bilo kakvu drugu štetu. Takođe ćemo biti u obavezi da vaše podatke, ukoliko dođe do neke kriminalne aktivnosti sa vaše strane, učinimo dostupnim nadležnim organima.

Sva pitanja i sugestije su uvek dobrodošle.