Letnje ture u Muzeju afričke umetnosti i ove nedelje

Prateći programi uz aktuelnu izložbu “Kotoko konjanici, čuvari duše – iz zbirke Pjerluiđija Peronija” biće priređeni u Muzeju afričke umetnosti sutra i naredne nedelje, 20. jula, od 11 do 13 sati.

Na izložbi u Muzeju afričke umetnosti prikazano je više od tri stotine eksponata iz zbirke renomiranog kolekcionara Pjerluiđija Peronija

U najavljenim terminima, kustosi će za sve zainteresovane posetioce prirediti stručno vođenje kroz izlozbu, uz zanimljive priče o načinu života, stvaralaštvu i verovanjima naroda Kotoko iz novijeg vremena, kao i o slavnom carstvu Kanem-Borno i drevnoj civilizaciji Sao, koji su obeležili istoriju regiona čadskog jezera u proteklih 2.000 godina.

Za decu od 4 do 14 godina, u istom terminu, u muzejskoj bašti biće održane vajarske radionice na kojima će oblikovati u glini svoje figurice konjanika. Pročitajte više na sajtu blic.rs..

Izvor: Blic

Možda vam se svidi i ...

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>