Jugosalv Pantelić i Mladen Đorđević vode Fest?

Novinar i urednik na „Studiju B“ Jugoslav Pantelić najozbiljniji je kandidat za umetničkog direktora Festa, dok bi funkciju selektora prestižnog filmskog festivala u narednom četvorogodišnjem mandatu trebalo da obavlja reditelj Mladen Đorđević, nezvanično saznaje „Blic“.

Jugoslav Pantelić

Pored ovih promena, predstavnici gradskih vlasti, u čijoj je ingerenciji Fest, nameravaju i da osveže Savet festivala, u koji bi trebalo da uđu rediteljka Mina Đukić i Dunja Kusturica. Ako budu izabrani, Pantelić i Đorđević će zameniti dosadašnjeg umetničkog direktora Borislava Anđelića i selektora Ivana Karla, kojima je 8. maja istekao mandat.

Karl je, kako saznajemo, sa urednikom filmskog programa „Pinka“ Draganom Jeličićem bio kandidat za umetničkog direktora. Čak je nedavno ispred direkcije Festa boravio na festivalu u Kanu. Pročitajte više na sajtu blic.rs..

Izvor: Blic

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>