Hakujte “tesla model S” i osvojite 10.000 dolara

Luksuzni električni automobili kalifornijske firme “Tesla motors” su uneli revoluciju u automobilsku industriju svojim okološkim pogonom i inovativnim tehnologijama, međutim, koliko je zapravo bezbedno posedovati moderan automobil koji je izložen napadima hakera. Upravo na ovo pitanje će odgovoriti hakeri koji će na predstojećoj “SyScan” konferenciji u Pekingu pokušati da hakuju kompjuter “tesla model S” automobila.

Unutrašnjost "tesla modela S"

Na konferenciji koja se održava u Pekingu 16. i 17. jula će biti izložen “tesla model S” i nekoliko kompjutera koje će zainteresovani hakeri moći da iskoriste za hakovanje računara električnog automobila za nagradu od 10.000 dolara.

Oni koji uspeju da preuzmu kontrolu nad kompjuterom automobila bi mogli da urade sve od prikazivanja sajtova na centralnoj konzoli “modela S” do daljinskog upravljanja vozila, a kao što se i dalo pretpostaviti, “Tesla motors” ne stoji iza ovog projekta, niti ga podržava. Pročitajte više na sajtu blic.rs..

Izvor: Blic

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>