ANKETA Da li nam treba meko srce ili čvrsta ruka?

Ministar finansija Lazar Krstić, čiji prvi paket reformskih mera nije dobio saglasnost Vlade, podneo je ostavku. Njegove mere ocenjens us kao previše agresivne. Premijer Aleksandar Vučić nije prihvatio Krstićev predlog da se penzije smanje za 20, a plate za 15 odsto. Pitali smo ekonomiste, da li nam je za izlazak iz krize potrebno meko srce ili čvrsta ruka premijera.

Vladimir Gligorov

Ne verujem da je i sada u pitanju “meko srce” premijera. Pretpostavljam da nema saglasnosti u Vladi o poželjnim merama štednje. Srž neslaganja leži u političkim troškovima, koji su na umu političara u vladi, jer je u krajnjoj istanci odgovornost na njima. Pored toga, postoje verovatno nedoumice oko efekata predloženih mera štednje, jer bi se ušlo u dvogodišnju recesiju, čiju je dubinu teško sračunati. Pročitajte više na sajtu blic.rs..

Izvor: Blic

Možda vam se svidi i ...

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>