Brazil 2014 | Sedam reči kojima je selektor Lev motivisao Gecea da zabije gol Argentini

“Volim da slušam. Naučio sam najviše – kada sam pažljivo slušao. A mnogi ljudi nikada ne slušaju druge”, rekao je svojevremeno slavni Ernest Hemingvej. Jedno takvo, pažljivo slušanje, rešilo je mundijalsko finale. Do sada, mnoga velika finala obično je rešavao potez majstora. Obično to bude jedan, potez za sva vremena. Tako je bilo i na Marakani, kada je Nemačka, u drugom produžetku borbe za titulu prvaka sveta, golom Marija Gecea savladala Argentinu sa 1:0. Ipak, potez dana izveo je selektor novih šampiona planete, Joakim Lev.

Sedam reči kojima je selektor Lev motivisao Gecea da zabije gol Argentini

Sjajni mladi stručnjak je jedan od najboljih motivatora igrača u fudbalu, a to je potvrdio i pre nego što je počelo 15 završnih minuta borbe za svetsku titulu.

Svi su već “videli” penale, jer 105 minuta nije bilo dovoljno da neka od ekipa postigne gol, a Lev je, prilazeći jednom po jednom igraču “pancera”, uoči drugog produžetka svakog od njih pitao…Pročitajte više na sajtu blic.rs..

Izvor: Blic

Možda vam se svidi i ...

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>